
2. Interpretation

In these regulations, unless the contrary intention appears — 

“asbestos” means the asbestiform variety of mineral silicates belonging to
the serpentine or amphibole groups of rock-forming minerals and
includes actinolite, amosite, anthophyllite, chrysotile, crocidolite,
tremolite, and any mixture containing 2 or more of those;

“asbestos cement product” means a product or part of a product containing
asbestos in a cement binder;

“authorized person” means an environmental health officer or a person
authorized under regulation 5;

“dwelling-house” does not include any associated structure or outbuilding
that is not an integral part of a dwelling-house’s structure;

“material containing asbestos” means material in which — 

(a) fibrous material is able to be detected by stereoscopic light
microscopy at a magnification of not less than 10 times and not
greater than 40 times; and

(b) the fibrous material is able to be identified as asbestos by
polarised light microscopy at a magnification of not greater than
400 times or by a method approved by the Executive Director,
Public Health.

[Regulation 2 amended by Gazette 28 June 1994 p.3016; 29 December 2000
p.7908.]


